Bli med ut | Våren 2022

Søndagstur i Stillhet
- øVRE / Nedre eIKER 


SØNDAG 24 april KL. 10.00 TIL 12.00 Portåsen, Mjøndalen


Det er en Stilletur HVER SISTE SØNDAG I MÅNEDEN

MIND-Walk Grunnkurs
- Kongsgberg (10 turer)
- Øvre Eiker (10 turer)

OPPSTART UKE 12 - FRA 21.03.2022

KVELDSKURS KL. 18.00 TIL 20.00
FORMIDDAGSKURS KL. 10.00 TIL 12.00

 Sammen BESTEMMER vi HVILKEN DAG DET BLIR, ALTSÅ NÅR DET PASSER DE FLESTE.


Mind-Walk - Walk On (viderekomne)
- Øvre Eiker (10 turer)


Oppstart uke 12 - fra 21.02.2022

FORMIDDAGSKURS: 
KL. 10.00 TIL 12.00
ETTERMIDDAGSKURS:  KL. 18:00 TIL 20.00

 Sammen BESTEMMER vi HVILKEN DAG DET BLIR, ALTSÅ NÅR DET PASSER DE FLESTE.Mind-Walk


Mind-Walk er mindfulness på tur og mye mer. Det er guidete turer i naturen kombinert med avspenningsteknikker, som  bevist pust, meditasjon, myke bevegelser, mindfulness og kroppsøvelser, inspirert av yoga, tai chi, fri dans, NLP og mye mer.
Disse øvelsene og teknikkene hjelper oss til å stoppe opp, være mer tilstede, undersøke og endre tankemønstre,  akseptere og ta imot.


"Vi finner indre ro, inspirasjon, styrke og påfyll i naturen.10 Ukers Mind-Walk Kurs

Mind-Walk er et 10 ukers kurs som passer alle. Vi går i rolig tempo mellom 3 og 5 km. Oppmøteplassen og turrute varierer hver uke, det avhenger av vær og forhold. Hvis du vil kan vi kjøre sammen fra Vestfossen. Det blir forskjellige kurs i Kongsberg og Øvre Eiker denne våren.

Vi avslutter hver tur med te fra termos og noe sunt ved siden av. Til slutt får du en overraskelse av meg: en liten del av Mind-Walk du kan ta med hjem til hverdagen.

Mind-Walk Grunnkurs:

Det blir kurs i Kongsberg og i Øvre Eiker i år.
Oppstart: uke 12 (fra 21. mars)
Ettermiddagskurs fra kl. 18:00 til 20:00
Formiddagskurs fra kl. 10:00 til 12:00
Sammen bestemmer vi hvilken dag det blir.

Mind-Walk Walk On (viderekomne)

Ettermiddagskurs fra kl. 18:00 til 20:00
Fredag formiddagskurs fra kl. 10:00 til 12:00
Fra forskjellige steder i Øvre Eiker og Mjøndalen
Oppstart: uke 12 (fra 21. mars)

Din investering

Kurs: Kr. 2.200,- (10 turer)
Per tur: Kr. 240,- 

 

Mind-Walk er for deg som:

 • har behov for litt pusterom i hverdagen
 • trenger å lade opp batteriet og tømme hodet
 • har lyst til å jobbe med forskjellige temaer
 • er glad i tur og å være ute
 • har lyst til å bli kjent med avspenningsteknikker
 • leter etter en treningsform som senker tempoet
 • trenger litt hjelp til å komme seg ut døren og gå på tur
 • har lyst til å bli bedre kjent i nærnaturen
 
 
Blir du med?
 

Bli med på Mind-Walk Prøvetur

Det blir flere PRØVETURer i uke 10 og 11.
har du interesse? Hold deg oppdatert gjennom nettside eller sosiale medier
 
 

Søndagstur i Stillhet

Neste tur: 
24. April 2022

Oppmøtested:
Portåsen, Mjøndalen

Din investering : 
Kr. 125

 

Pust, bli stille, hvil og nyt naturen...

En fellestur i stillhet. Ingen snakker, vi bare går og er tilstede i naturen. Du hører lydene av hva som er rundt deg, lydene av bevegelser, av fugl, insekter eller andre dyr, av mennesker som kommer forbi eller trafikken i det fjerne. Du ser de som går for eller bak deg, du ser trær, stein, vannet, snøen, busker eller kanskje noen dyr. Du kjenner bakken under føttene, føler vinden blåse langs huden, sola som varmer litt og du puster inn skogens kalde vinterluft. Du bare nyter og opplever alt som er rundt deg fullt ut. Det er tilstedeværelse på sitt beste.

Mobilen slår vi av og vi tar ingen bilder. Vi kobler oss helt ut og det er ingenting i denne opplevelsen som skal deles på sosiale medier. Alt du ser er en gave til deg selv. Utsikten, det vakre lyset og naturen, alt du ser er bare for dine egne øyene. Fordi du er der. Du får oppleve hele øyeblikket selv. 100% Din tid, dit øyeblikk, din plass. Vi er 100% tilstede.

Før og etter turen har vi mulighet til å skravle. Jeg starter turen med en liten meditasjon for å hjelpe oss koble til kroppen, pusten og naturen. Men etter det blir det stille. Hvis du vil kan du trekke en kart fra kartdekket for å få litt inspirasjon til turen. Før vi kommer tilbake til parkeringen avslutter vi stillheten med en liten meditasjon eller pusteøvelse. Den siste delen av turen er det tid til å skravle og dele med hverandre hvordan det var og hva vi opplevde. 

Å gå stille i felleskapp kan være utfordrende i begynnelsen, fordi vi er så vant til å snakke og skravle underveis. Det er også mye som skjer is hodet dit; tankene surer rundt, følelser dukker opp, irritasjon eller minner kommer og går. Men det er ingenting du trenger å gjøre med det, det blir stillere og stillere i hodet dit etter en stund. Men det kan være at det tar litt tid.
Og når det har stilnet, når du har funnet fred og ro inn i deg, da er det din indre stemme, intuisjonen og hjerte som får snakke. Da har du tid til å virkelig oppleve naturen med alle sansene. Du slapper av. Det er din pusterom.

Underveis tar vi noen korte pauser, så ta gjerne med sitteunderlag, noe varmt å drikke i termosen og en liten tursnack. Kle deg varmt og etter forholdene, det er bedre at du har på deg litt for mye en for lite. Gode sko og brodder er viktig også.

Stille Søndagsturer er mellom 6 og 8 km og vi går i rolig til moderat tempo, så det passer best hvis du er litt turvant og klarer deg når terrenget blir litt krevende. Underveis holder vi gruppen sammen. Er det noen som senker tempoet og faller gruppen fra hverandre, da snur vi gruppen rundt og henter igjen de som går bakkerst, før vi tar en felles pustepause. Det skal være en avslappende tur for alle i gruppen.

Turene tar mellom 2 og 2,5 time, så gi deg selv litt ekstra tidsrom etter turen. Det er alltid mulig turen værer litt lengre en forventet.
Pris: 152 kr per person
Påmelding via epost: dorine@naturensvei.no, melding via Messenger eller fyll ut skjemaet her.


 
 

TALK-WALK - Coaching på tur

Noen ganger trenger vi en person i livet som bare lytter til historien vår. Når negative tanker bare surrer rundt i hodet og vi finner ingen vei ut av tankemønsteret. Når vi opplever tunge perioder og har vanskelig for å sette ord på det. Da kommer vi oss nesten ikke ut døra. Da er det ingenting som frister for å komme opp fra sofaen. Da trenger vi noen som støtter oss, noen som får oss ut, går ved siden av oss og hører på det som plager oss. Denne personen vil jeg være for deg. Derfor tilbyr jeg coaching og terapeutiske samtaler på tur.


Talk-Walk er en privatvandring, tilpasset dine behov, ditt tempo og din historie. 

Jeg veileder turen, stiller spørsmål og lytter, uten å dømme. Vi opplever naturen, puster og slapper av, mens du lufter tankene. Noen ganger hjelper jeg deg med å bryte gjennom tankemønsteret, lette vekten av historien din og få litt lys i hverdagen. Hvis du vil bruker vi Mind-Walk øvelser, meditasjon eller hypnose for å styrke prosessen. 

Sommeren 2022 er jeg ferdig utdannet som coach, helhetsterapeut, hypnoterapeut og energiterapeut (hos Solstad Akademiet) og som Mind-Walk naturcoach og wanderterapeut (Nederlandsk utdannelse) etter høsten 2022.

Fra 1. Mai 2022 er du hjertelig velkommen på terapihytta mi, for coaching og terapi i naturen, hytta eller hagen. 

 

Send meg gjerne en epost for å planlegge en talk-walk med meg. 


Brain Break for Business

Vi lever i en kultur der det er viktig å være effektiv. Men vitenskapen viser at vi trenger pauser i løpet av arbeidsdagen før vi mister fokus og effektivitet. Reiser man seg opp og forlater arbeidsplassen, skjerper vi konsentrasjonen. Fysisk aktivitet øker blodsirkulasjonen i kropp og hjerne og det kan bidra til nye ideer og løsninger. Det gjelder ikke bare hjernen, tenk på hva det gjør for kroppen. Hvis vi bare kjører på i ett sett blir vi rastløse og kan oppleve forhøyet blodtrykk, muskelspenninger, søvnløshet og stress. Pauser sammen med kollegaer øker det sosiale samholdet på en arbeidsplass og kan forebygge konflikterTilbringer vi tid ute aktiverer vi andre deler av hjernen enn når vi sitter inne.

Tar vi en ordentlig aktiv pause, med kollegaer, uten i det grønne, da øker vi effektivitet, konsentrasjon, stemningen og trivelsen på arbeidsplassen. Men det er ikke lett å komme seg opp fra pulten, strekke seg og gå en tur med kollegaer.

Derfor tilbyr jeg "A Brain Break for Business" - Mind-Walk for bedrifter.

Jeg kommer til din arbeidsplass til avtalt tid og tar med en gruppe kollegaer ut. Vi går på en trivelig tur i nærområdet mens vi strekker oss og utfører øvelser for å gi hjernen og kroppen en ordentlig pause. Sammen avtaler vi lengde på turen og ser på muligheter for din arbeidsplass. 

Er du interessert i en Brain Break for Business? Send meg gjerne en epost med dine ønsker, da møtes vi snarest. 

Naturlig Fit & Sunn

Høy tempo Mind-Walk (power-walk)
Mosjon med interval, lett styrketrening og naturlig bevegelse
Bevissthet rund sunn og god kosthold
Avspenningstekniker og oppmerksomhetsøvelser
Alt jeg ønsker er at du skal være stolt i deg selv hele veien - fra oppstart til avslutning.

Mind-Walk Naturlig fit & Sunn

Mind-Walk Naturlig Fit & Sunn er et mosjonsprogram i naturen, som hjelper oss å bygge opp en aktiv, bevisst og sunn livsstil. Vi har kontakt med kroppen uten å dømme. Vi bruker forskjellige teknikker for å trene, være til stede og slappe av.

Styrke, kondis og balanse for krop og sjel

Med Mind-Walk Naturlig Fit & Sunn bygger vi opp kondis med intervalltrening. Vi styrker kroppen med lette styrke og kroppsøvelser på en naturlig og gøy måte.  Vi mosjonerer uten stress eller press, vi ler, vi deler opplevelser og har det gøy, mens vi er utfordrer oss selv og er aktiv i naturen.

Mellom og under mosjonen bruker vi avspenningsteknikker for å være tilstede i naturen. Vi har positiv oppmerksomhet for kroppen og ser seriøst på kostholdet vårt. Hver uke jobber vi med en tema for å bygge opp selvtillit, undersøke tankemønstre og få god balanse mellom krop og sjel, hjerte og hode. 

Etter 5 gruppetreninger har vi en privattur med evaluering, før vi fortsetter med de siste 5 gruppetreninger. Vi avslutter kurset med en privattur og evaluering av programmet etter siste gruppetur.  

Akkurat nå er det ingen Mind-Walk Naturlig Fit og Sund på programmet, men ta gjerne op kontakt hvis du har interesse. 

Programmet inneholder:

 • 3 x privatturer (intake / evaluering)
 • 10 x gruppetreninger
 • 20 x forslag for hjemmetrening
 • Bevissthet rundt kostholdet
 • Lett styrketrening
 • Powerwalk intervalltrening
 • Tilstedeværelse i naturen

 • Positiv oppmerksomhet for kroppen, naturen og alt vi opplever, kjenner og føler gjennom programmet. 

Du investerer :

1 x Kr. 3360 

eller

3 x Kr. 1120